top of page

Pályázatok és díjazottak

A Digitális Fotóklub évente rendszeresen hirdet pályázatokat, amelyen meghatározott témákban készített saját fotókkal lehet jelentkezni. A Pályázatkiírás részleteiről és a határidőkről, díjakról a letőlthető dokumentumból tájékozódhatnak. A pályázatra három olyan fotót kell beküldeni, amelyek a meghirdetett témában készültek és nem régebbiek 1 évnél. A fotókat háromtagú szakértői zsűri minősíti, és választja ki a legjobbakat. A fotópályázat díjátadására minden év  június végén kerül sor, a pontos időpontról az érdeklődőket a honlapon, a díjazottakat pedig email-ben tájékoztatjuk.

Korábban díjazott munkák:

2021 Digitális fotók hazánk egyik legszebb tájáról: Dunakanyar. A Digitális Fotóklub  történetében először mutatjuk be a fotókat on-line változatban.

2018 évben benyújtott pályázatok eredményének kihirdetésére 2019 márciusában került sor: 1. díj kristály-üveg trófea + oklevél a legjobb pályamunkáért Schwartz Katalinnak, a 2.-3. helyezettek könyvjutalomban részesültek.

2006: Lukács Noémi „Az üdezöld tavasz”; Csillag Kata „Fotómodell-tevék a Xantus János állatkertben”; Pozsgai Bence  „Épül-szépül városunk”; Ostorics Zoltán „Nagyvárosi forgatag” 

2004: A Klub éltal hirdetett digitálisfotó-pályázat benyújtásának a feltétele az volt, hogy a fotókat 2004. május 1-én kellett készíteni. Egy pályázó egy kategóriába maximálisan 3 fotót küldhetett be, és mellékelni kellett egy kitöltött pályázati adatlapot is. A pályázatokat elektronikusan 2004. május 20-ig kellett benyújtani. A fotópályázatra 14 amatőr fotós összesen 34 képet küldött. A fotókat egy 5 fős, fotóművészekből álló szakmai zsűri eredetiség vonatkozásában és művészi szempontból egyaránt értékelte. Sajnos a pályázóktól a fotók mellé egyáltalán nem, vagy hiányosan kaptuk meg azt a pályázati anyagot, amely a fotóra és a fotós személyére vonatkozó információkat tartalmazta (ezt az adatlapot a fotóklub honlapjáról lehetett letölteni), ezért a zsűri a 2004. június 25-i ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy nem ad ki pályázati díjakat. Néhány fotót azonban érdemesnek talált a közlésre. Különösen értékesek a Győri Fotóklub tagjai által készített fényképek (Simon Zsófia, Brenberg István és Heck Olivér), amelyek készítéséhez a Klub FujiFilm Finepix S7000 típusú fényképezőgépét használták, valamint Roder Judit Canon EOS 10D géppel készült fotói. Sajnálatos, hogy a beküldött fotókat nem tudjuk díjakkal jutalmazni, de bízunk abban, hogy a digitális fotókat készítők számának növekedésével később majd egyre többen szeretnék munkáikat a nyilvánosság elé tárni.

Díjazottak: Brenberg István: Már leng az EU-s zászló is!; Simon Zsófia: Az egyesítés tárgya; Heck Elemér: Lángost, palacsintát az EU-ba!; Roder Judit: Hajléktalanokkal az EU-ba?

bottom of page